Saluut lume!! Am şi eu nevoie de ajutorul vostru. La rândul vostru trebuie să mă ajutaţi şi pe mine...păi..am o temă la istorie şi sună cam aşa:

Care dintre următoarele cuvinte şi expresii pot fi folosite pentru a descrie oraşele secolelor XIV₋XIX ?

iarmaroc, fabrică, suveranitate, impoeriu, producţie de marfă, comună, electricitate, vice₋rege, cartier, meşteşug, republică, şerbie, ghildă, burghez, revoltă. (PARTEA ASTA AM FĂCUT₋O, DECI NU E NEVOIE SĂ MĂ AJUTAŢI LA ASTA!! )

După ce ai selectat termenii şi expresiile pe care le crezi potrivite, construieşte o compunere de maximum şase fraze despre viaţa urbană. LA CHESTIA ASTA AŞ VREA SĂ MĂ AJUTAŢI!! DACĂ CREDEŢI CĂ ŞTIŢI, SCRIEŢI UN RĂSPUNS ŞI DACĂ CREDEŢI CĂ O SĂ FIE BUN ........................................... CAM ATÂT....SUCCES!!!! ;;)

2
acei termeni trebuiesc folositi in compunere?
Exact......

Răspunsuri

2014-05-03T19:42:45+03:00
In Evul Mediu, mestegurile si ghildele erau elemente indispensabile vietii urbane. Productia de marfa vanduta apoi la iarmaroc era una destul de considerabila pentru acele epoci.
prima propozitie ar fi buna nu si a doua
daca suntem in evul mediu productia nu e considerabila ci limiata
Nu mă poţi ajuta şi tu?????
Am putea sa pastram prima propozitie.
Defapt, cred că doar iarmaroc, suveranitate, imperiu, vice₋rege, meşteşug, şerbie, ghildă, burgez şi revoltă trebuie folosite în compunere, căci acestea sunt cuvintele care le₋am ales şi care cred că sunt potrivite pentru oraşele din secolele XIV₋XIX...................
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-03T20:15:55+03:00
In Evul Mediu, mestegurile si ghildele erau elemente indispensabile vietii urbane. In functie de mestesug erau organizati pe strazi (cartiere). Mestesugarii, in cea mai mare parte a lor, au provenit din randul taranilor liber si a serbilor fugiti de pe domenii. Calfele si ucenicii erau nevoite sa lucreze la lumina opaitelor in lipsa electricitatii. Acumularile si productia de marfa largita erau interzise. Membrii unui atelier, caci nu aparusera inca fabricile, erau obligati sa lucreze in fata unor ferestre. Iarmarocul nu aparuse nici el, asa ca atelierul tinea si loc de pravalie.
In functia de gradul de autonomie, orasul putea fi: oras-republica, oras autonom sau comuna jurata.
Orasul medieval, prin multiple implicatii in plan economic, social si politic, a favorizat nasterea unei noi clase - burghezia.
Interesele comerciale i-au adus pe oraseni la revolta
"Membrii unui atelier, caci nu aparusera inca fabricile, erau obligati sa lucreze in fata unor ferestre.".......asta cred ca o scot..pentru a reduce din randuri pentru ca trebuie doar 6...
si asta: "In functia de gradul de autonomie, orasul putea fi: oras-republica, oras autonom sau comuna jurata."
o sa ma mai gandesc ...dureaza un pic pentru ca cutesc o carte despre orasul medieval :)
* citesc
Am scris deja pe caiet ....... ! Acele doua propozitii le-am scos si sa vedem daca o sa fie bun!!! ^_^ :**