Buna ! Ami puteti argumenta ca poezia ,,Prietenul nostru octombrie ,, de mircea barsila apartine genului liric ... Am cautat si pe net dar nu gasesc ..pss primul care ami raspunde la intrebare ai marchez raspunsul ca ce mai bun !! Ajutati-ma va rog multt ~~

1

Răspunsuri

2014-05-03T19:42:50+03:00
Deci... cand ai de argumentat ca un text apartine genului liric incepi cu definitia


Genul liric cuprinde opere in care sunt transmise in mod direct gandurile si sentimentele autorului prin intermediul eului liric, cu ajutorul figurilor de stil si a imaginilor artistice.
( daca ai alta definitie o scri pe aceea)
In primul rand, eul liric transmite in mod subiectiv sau obiectiv ( depinde de poezie, nu am citit-o. daca este scrisa la pers 1 este mod subiectiv iar daca este scrisa la pers a 3 a este mod obiectiv) propriile ganduri si sentimente. A sa prezenta este data de verbele si pronumele la pers ..( depinde de mod, daca e subiectiv, pers 1 iar daca e obiectiv, pers a 3a ) ( exemplifici cateva pronume si verbe).
In al doilea rand, apar figuri de stil ( le exemplifici si le explici )
In al treilea rand, apar imagini artistice (exemplifici doar).
In concluzie, aratandu-se elemente de forma si continut, se poate afirma ca poezia"..." de ....... apartine genului liric.


Sper ca te-am ajutat. Daca ai vreo nelamurire, intreaba-ma. Imi pare rau ca ti-am dat doar un fel de schita dupa care sa faci compunerea, pentru ca nu am avut poezia in fata.