Răspunsuri

2014-05-03T09:16:29+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Opera este scrisa de un autor cunoscut si anume Ion Luca Caragiale.
Textul apartine speciei de nuvela deoarece are loc pe mai multe planuri.Acesta are o actiune la care participa personaje si anume :Dl Lefter si sotia sa care cauta doua loturi.Autorul isi exprima ideile prin intermediul personajelor in mod indirect.Opera este de mare intindere,cu o actiune mai complicata decat schita . Intre personaje apare un conflict, de aici reiese specia de nuvela.Opera este narativa, in proza cu un singur fir epic , cu actiune mai complicata decat o schita , in care accentul se pune pe intriga actiunii si pe personaje.Aceasta cuprinde o succesiune de episoade toate date de momentele subiectului . Modul de expunere predominant in text este naratiunea impletita cu dialogul.
  Din cele prezentate mai sus rezulta ca opera "Doua loturi" apartine speciei literare de nuvela. (sper ca ti-am fost de ajutor )
285 3 285
2014-05-03T09:29:36+03:00
Specia epica de intindere medie , nuvela prezinta o actiune des. pe un singur fir narativ, cu un plan epic unic in care se evidentiaza un pers. foarte amplu. si atent caracterizat. actiunea nuvelei se ordoneaza pe un singur fir narativ care prezinta o intamplare tragicómica din viata unui functionar marunt din bucurestiul sfarsitului de secol al 19-lea.  actiunea propriu zisa se intinde pe durata a 2 zile  in care sunt urmarite aventurile lui lefter in cautarea biletelor. localizata in bucuresti actiunea este fixata spatial in repere simbolice cu numere ironice: mahalaua farfurgiilor , strada pacientii nr13 , berarie , manastirea Tiganesti. in nuvela nr personajelor este relativ redus. alaturii de lefter popescu , protagonistul apare un pers secundar: consoarta lui. capitanul pandelec , purtureanul, dl georgescu, taca si chivuta batrana sunt personaje episodice. lefter popescu este un personaj memorabil amplu caracterizat  avand in vedere ca toate faptele prezentate concret spre conturarea destinului sau . autorul construeste prin acest pers. un om fara noroc. actiunea ordonata pe momente ale subiectuluisi urmarind un singur fir narativ , pers complex situat in miezul tuturor intamplarilor dimensiunea medie a textului sunt argumente in sprijinul demonstratiei ca ,,doua loturii,, de i.l. caragiale este nuvela.
103 3 103