Sa nu uiti ca Lucrul mecanic este intotdeauna egal cu forta ori distanta .
Observatie : prima caramida nu se pune (iti dai seama ca nu ai nevoie de nicio putere pentru a o aseza )
Cand se aseaza caramida n=2 peste prima caramida greutatea sa efectueaza lucru mecanic L2=mg·h·cos180grade=-mgh . In cazul caramizii n=3 lucrul mecanic efectuat de greutatea sa este L3=mg·2h·cos180grade=-mg·2h ş.a.m.d.
Pentru caramida N , lucrul mecanic efectuat de greutatea sa este LN (L indice N* )=mg·(N-1)h.
Acestea au fost niste mentiuni pentru a-ti da tu seama cum sta treaba cu lucrul mecanic al fiecarei caramizi in parte !!! :)
...
acum incepe rezolvarea ..
L(total)=L2+L3+...+LN=-mgh·[1+2+...+(N-1)]
1+2+3+...+(n-1)+n=n(n+1)/2 <<Gen cum se calcula suma Gauss
Folosind aceasta relatie obtinem :
L(total)=-mgh·(N-1)·N/2=2Kg·9,8 m/s la patrat · 0,1m· (99·100)/2 = 9.8 · 9.9 ·10 la puterea a2a J=9.B KJ

1
daca nu ai inteles de unde e cos 180 de grade sa stii ca cos de 180 de grade = -1 ..
de unde mi-a dat si formula cu -

Răspunsuri

2014-05-02T22:55:08+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
* Corect se intelege lucrul mecanic al unei forte, si nu lucru mecanic pur si sumplu
* Nu exista lucrul mecanic al unei caramizi pur si simplu ci lucrul mecanic al unei forte legate de acea caramida.
Caramida mai poate avea caldura absobita sau emanata de ea iar aceasta caldura se poate transforma si ea in lucru mecanic
Buna seara! Eu am propus o rezolvare simpla si anume, lucrul mecanic efectuat pentru aranjarea celor 100 de caramizi una peste alta, se acumuleaza de sistem sub forma de energie potentiala. Deci L=Ep final -Ep initial. Ep final=n*m*g*H/2 unde H reprezinta inaltimea intregii coloane. Ep initial=n*m*g*h/2 unde h reprezinta inaltimea inei singure caramizi. De aici cateva inmultiri si o scadere si gata problema! Succes!
Obs: Am considerat toata greutatea celor 100 de caramizi concentrata in centrul de greutata atat in situatia initiala cat si in cea finala.
dar trebuie sa iei fiecare caramida in parte
Nu are importanta in ce mod aranjezi caramizile, important e ca in final sunt sub forma de coloana! Rezolvare mai simpla decat cea propusa de mine (si corecta!) nu gasesti! Te rog sa intrebi la clasa si sa scrii aici. Succes!
da .. corecta e si rezolvarea ta ..oricum , nu cred ca a ajuns inca la lectia despre Ep si Ec ...problema aceea facea parte din lectia cu lucrul mecanic