Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-02T20:51:11+03:00
2x+4y=3 / *(-2)                     -4x-8y=-6
5x+8y=7              rezulta       5x+8y=7     rezulta  5x-4x+8y-8y=7-6  ⇒ x=1 ⇒  

                                                                                                5+8y=7 ⇒8y=2 ⇒                                  
                                                                                                      y=2/8 ⇒ y=1/4
2 5 2
2014-05-02T21:42:20+03:00
2x +4y=3 si 5x +8y-7 rezulta ca daca inmultesti pe prima cu -2 o sa ai -4x -8y=-6 si 5x +8y=7 rezulta ca 8y cu 8y se reduc si o sa ai ca x=1 rezulta x=1 si 2*1+4y=3 rezulta ca 2+4y=3rezulta ca 4y=3-2 rezulta 4y=1 rezulta ca y=1/4
1 5 1