Răspunsuri

2014-05-02T21:19:23+03:00
Tinerii au nevoie de timp liber pe care sa-l petreaca alaturi de prieteni relaxandu-se, discutand, distrandu-se. Dar, in acelasi timp, trebuie sa invete cum sa-si gaseasca activitati sanatoase, legale si educative pentru timpul lor liber. Din pacate, prea mult timp liber poate sa provoace probleme. Nu toti copiii stiu sa-si gaseasca activitati potrivite, nu toti stiu sa se abtina de la lucrurile nepermise, asa cum nu toti stiu sa-si aleaga prietenii cu care sa stea. 

In continuare gasiti cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va invata adolescentul sa fie responsabil si sa-si petreaca timpul liber intr-un mod placut si sigur. 
Stabiliti anumite reguli, de exemplu, ora la care adolescentul trebuie sa fie acasa, treburile casnice pe care le are de rezolvat. Permiteti-le copiilor sa ia parte la luarea acestor decizii. 
Adolescentilor mai tineri spuneti-le exact ce au de facut. Dati-le ocazia sa-si castige, prin munca, anumite privilegii sau mai multi bani de buzunari. Permiteti-le sa-si cheltuiasca asa cum vor banii pe care ii castiga. 
8 4 8