Răspunsuri

2014-05-02T14:11:34+03:00
3x-1/2-3x+3=x+1/3
amplificam cu numere pana ajungem la numitorul comun,6 si obtinem :
18x/6-3/6-18x/3+18/3=6x/6+2/6 /*6,si astfel daca am adus la acelasi numior putem sa-l inlaturam si ramane:
18x-3-18x+18=6x+2
18x si -18x se reduc,ramanand 0
-3+18=6x+2
15=6x+2
6x=15-2
6x=13
x=13/6
x=2.1(6)=>
=>x~2

2014-05-02T14:12:31+03:00
9x-3=2x-3xpatrat+3x+2-3x+3 rezulta 9x-3=-3xpatrat+2x+5 rezulta 3xpatrat +7x-8=0 delta= 145 rezulta x1=-7-radical din delta/6   x2=-7+radical din delta/6