Răspunsuri

2014-05-02T13:18:09+03:00
Mineralele sunt substanțe naturale solide, mai rar fluide, cu formă proprie cristalizată, alcătuite din unul sau mai multe elemente chimice, care intră în componența rocilor șiminereurilor. După conținutul lor ele se pot împărți în minerale metalifere și respectiv nemetalifere (sare, gips, azbest, mică,feldspat), iar cele metalifere se pot împărți la rândul lor în feroase și neferoase.
Mineralele sunt de regulă substanțe neomogene din punct de vedere chimic, fiind frecvent substanțe solide cristalizate în sisteme diferite de cristalizare, de aceasta ocupându-se ramura mineralogiei, cristalografia .. si de aici mai bagi tu cateva idei 
2014-05-02T13:29:09+03:00

Baritina, sau prin traducere “spat greu”, e un mineral care face parte din grupa sulfatilor fiind un sulfat al bariului, cu o densitate mare si foarte grea pentru un mineral care nu face parte din grupa metalelor. In ceea ce priveste modul de cristalizare, baritina cristalizeaza sub mai multe forme de la crisale lamelare subtiri, pana la placi sau manunchiuri sub forma de frunzulite.Din punct de vedere al coloritului , baritina se poate gasi in diverse culori , de la incolor la alb galbui, galben, albastru , rosu si rosu spre portocaliu (datorita incluziunilor de realgar, in Romania fiind foarte rara barita rosie) si chiar negru (incluziuni de natura organica, urme de pirita). Duritatea pe scara Mohs este intre 3-3.5 iar unele din cele mai frumoase exponate din lume se gasesc in Romania , la minele din zona Maramuresului.