Răspunsuri

2014-05-02T00:44:28+03:00
X²=a ⇒ x1= -√a si x2=√a ecuatia de gradul doi are doua solutii

ax²+bx este tot de gradul doi. Dam factor comun pe x si obtinem

x(ax+b) = 0 Un produs este 0 cand unul din factori este 0. Deci x1=0
sau ax+b= 0 ⇒x2=-b/a
trebuie precizat faptul ca la prima ecuatie, a trebuie sa fie mai mare sau egal cu 0 avand in vedere ca orice numar la patrat este pozitiv(si exista radical doar din numere pozitive)
2014-05-02T07:09:28+03:00
X^2 = a =>:X = +-√a
aX^2 + bX = 0 => X1,2 = (2b+-√(b^2 - 4*a))/2a
1 4 1