Răspunsuri

2014-05-01T22:05:18+03:00
2(x²-5x+x-5)+x-x²-2+2x>6x+x²-24-4x-5x
2(x²-4x-5)-x²+3x-2 >x²-3x-24
2x²-8x -10-x²+3x-2>x²-3x-24
x²-5x-12> x²-3x-24
-5x-12 >-3x-24  |-1
5x+12  <3x+24
5x-3x  <24-12
2x<12
x<6
x ∈(-α,6)

2014-05-01T22:07:58+03:00
2(x²-4x-5)+(-x²+3x-2)≥x²+2x-24-5x   ( nu am caracter cu mai mic deci semnul pe care il ai tu scris din mai mare sau egal il transcrii in strict mai mare)
x²-5x-12≥x²-3x-24
-2x≥-12 ( inmultit cu -1)⇒
2x≤12
x≤6
acum depinde de cerinta ,daca este in R 
x∈(-∞,6)