Răspunsuri

2014-05-01T21:40:56+03:00
Aflam mai intai domeniul de definitie
x²-8x+15=x²-3x-5x+15= x(x-3)-5(x-3)=(x-3)(x-5)
(x-3)(x-5)=0
x-3=0  x-5=0
x=3    x=5

x-3=0
x=3

x²-25=0
(x-5)(x+5)=0
x-5=0  x+5=0
x=5    x=-5
x∈R-{-5,0,3}

[2x-8/(x-3)(x-5)  -1/ (x-3)]  :1/ (x-5)(x+5)  aducem la acelasi numitor in paranteza patrata

(2x-8)-(x-5) supra (x-3)(x-5)  * (x-5)(x+5)/1
2x-8-x+5 supra (x-3)  * (x+5)/1
(x-3)/(x-3) *(x+5)/1=  (x+5)
E(x)=(x+5)
1 5 1
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-01T22:08:47+03:00

x²- 8x +15= x² -3x-5x +15

= (x-3)(x-5)

 amplifici fractia  1 pe x-3 cu x-5= si vine x²-8x+15

x²-25=( x-5)(x+5)

E(x)={ 2x-8 pe (x-3)(x-5) -  x-5 pe (x-5)(x-3)}   impartit la  1 pe (X-5) (x+5)

vine : E (x)  ={ 2x -8-x+ 5  pe (x-3)(x-5) } impartit la 1 pe x-5 x+5

x-3  pe{ x-3 }{x-5} impartit la 1 pe x-5 x+5

se reduce x-3 cu x-3 , ramanand x-5

apoi se inverseaza termenii 1 pe x-5 x+5 , devenind x-5 x+5 pe 1

se reduce x-5 cu x-5 , ramanand doar x+5 ,

asa am aratat ca E(x) = x+5

2 5 2