Răspunsuri

2014-05-01T18:36:27+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
În timpul domniei lui Suleyman cel Mare (1520-1566),otomanii ajung sub zidurile Vienei.Domnia lui Suleyman,supranumit în tradiția otomană Legislatorul,a însemnat o epocă de apogeu a civilizației otomane.Pe plan intern a fost impus principiul supremației legii.Însuși sultanul trebuie să se conducă de lege în momentul în care ia decizia.Promovarea la posturile de conducere era determinată mai mult de calitățile personale decît de proveniență și bogăție.Sultanul încurajează dezvoltarea științei și a artelor.Protejații săi sînt renumiți poeți turci-Bîcî și Fuzulî.Progresele arhitecturii sînt legate de numele celebruluiarhitect otoman,Mimar Sinan (1490-1588)
34 4 34
2014-05-01T18:57:44+03:00
Suleyman I a ramas in istorie ca fiind ,,legiuitorul'', cel care a instituit legea. Este autorul unui cod de legi ,,Codul de legi al Casei Osman'' (la acest cod a lucrat juristul Jelal Djalzade).
Timp de 5 ani nu s-a implicat in campanii militare, concentrandu-se mai mult asupra reformelor.
Suleyman I este adevaratul creator al flotei otomane (conducere incredintata corsarului Piri Reis Mustafa Pasa). A modernizat armata.
In aceasta perioada orasele otomane sunt intr-o continua prosperitate si incep sa fie cunoscuti in Europa pentru produsele lor mestesugaresti.
Accentul se pune acum pe teritorii si nu pe religia popoarelor.
15 4 15