5a+2b+2x3=70=> 5a+2b+6=70=>5a+2b=64 dupa care o folosesti pe cealalta adica 2a+3a+2b=64 dar 3a+2b=44 de unde rezulta ca 2a+44=64 si de aici afli a-ul 2a=20 si a=20:2=> a=10 si dupa afli si b-il din 3a+2b=44 adica 3x10+2b=44 deci 30+2b=44 si 2b=44-30 => 2b=14 si b=14:2 => b=7 . gata :)

Răspunsuri

2014-01-20T18:32:29+02:00
Daca scazi din prima ecuatie de doua ori pe a doua vei obtine : 5a+2b+2c-2c=70-6 => 5a+2b=64
acum o scadem pe a doua => 5a+2b-3a-2b=64-44 => 2a = 20 => a =10 => b=7
1 5 1
2014-01-20T18:32:53+02:00
C=3 rezulta 5a+2b=64 si 3a+2b=44.Le scazi si iti va da 2a=20 rezulta a=10 si dupaia din a doua afli ca b=7.