Dumas spunea ca “Sinceritatea este singura bogatie a oamenilor care nu au nimic”. pana la urma este o calitate sau un defect? Imi plac oamenii sinceri. Imi plac oamenii care spun ce gandesc. Imi plac oamenii care dau dovada de sinceritate. Ii admir., nu imi plac ocolisurile, nu imi place sa joc cu manta. nu cred ca minciuna poate sa dureze.

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-05-01T12:51:38+03:00
Se spune că pentru a reuși în viață trebuie să fii sincer, să îţi exprimi sentimentele într-un mod cât mai cinstit și întotdeauna să fii un adept al loialitaţii. Și totuși, mulţi dintre noi îşi ascund adevăratele sentimente încercând să creeze o mască pentru personalitatea lor. Vor să pară mai puternici… Masca nu e însă suficientă, pentru că, de cele mai multe ori, creează contradicții ale sinelui cu sinele.Renegările acestea ale afecţiunii, repetate într-un mod continuu nu duc decât spre nesiguranţă, spre incertitudine și necunoaştere de sine. Ajungi să realizezi că îndoiala a pus stapânire pe fiinţa ta, iar tu nu mai eşti cine credeai.Omul ce își ascunde trăirile devine un neştiutor şi întotdeauna va încerca sa pară altcineva.Se va  strădui într-un  mod repetat să se afirme, să  de-a impresia că lui nu îi este frică de nimic, că pe el nu îl va doborî nimeni. De fapt, fără să știe, este o ființă neajutorată…Viața e simplă. Noi o complicăm inutil. Și sinceritatea face parte din simplitatea vieții. Nu ne costă nimic să o promovăm în teorie și totuși sunt atât de puțini cei care o practică…
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-01T12:57:37+03:00
Sinceritatea este cel mai important lucru la o persoana.Atunci cand ai prieteni tot ce conteaza e sa fi sincer cu ei dar si ei la randul lor.Multa lume spune ca sinceritatea te ajuta in viata si asa e daca esti sincer poti sa castigi o gramada de lucruri.De multe ori sinceritatea e inlocuita cu minciuna doar ca sa se evite o neintelegere sau mai stiu eu ce.Sinceritatea e mai importanta deoarece da asa e omul se supara daca esti sincer cu el,dar se va supara si ii va trece repede,in schimb daca ii minti nu se supara dar daca afla ca l-ai mintit se va supara pe tine.