Imaginati-va si scrieti o compunere gramaticala dupa proverbul : "Buturuga mica rastoarna carul mare". Exprimati predicatele prin verbe la timpul trecut, persoana a III-a, numar singular si plural.

2

Răspunsuri

2014-05-01T10:36:10+03:00
Azi motananul si soarecele meu se bateau intruna.Motanul se credea cel mai tare deoarece el este mai mare decat sorlcelul.Inasa soricelul i-a intins o capcana motanului si motanul a cazut in ea.Acum motanul nu se mai crede tare precum era inainte .
Soarecele a castigat victoria chiar daca el este mai mic decat motanul.
Concluzia:buturuga mica rastoarna carul mare.

52 3 52
2014-05-01T10:49:15+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Pisica si soricelul.
Pisica se plimba prin casa cautand si ea un soricel pe care sa il manance. Ea il gaseste si voia sa ii intinda o cursa. Soricelul era cat pe ce sa cada in cursa pisicii dar s-a dat repede in spate si s-a gandit: "Pisica asta crede ca sunt asa de prost incat sa cad in capcana ei". Si asa, soarecele s-a mai gandit sa ii faca pisicii o cursa. Si pisica, nevazand cursa, a mers drept si drept inainte era cursa. Pisica a vazut in ultimul moment, dar nu a mai avut timp sa se dea inapoi si a cazut in cursa. Apoi, pisica i-a promis ca nu o sa il mai alerge pe soricel si au facut pace.
Sper ca te-am ajutat. Succes !
36 3 36