Răspunsuri

2014-04-30T23:05:38+03:00
...=(3x+4)(2x-1)+(2x-1)(2x+1)=

=(2x-1)(3x+4+2x+1)=(2x-1)(5x+5)=5(2x-1)(x+1)
cum ai facut? de ce ai schimbat semnele prima data?
heeeeeeei
-(1-2x)=-1+2x=(2x-1)
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-30T23:07:25+03:00
E=(3x+4)(2x-1)-(1-2x)(2x+1) \\ E=(3x+4)(2x-1)+(2x-1)(2x+1) \\ E=(2x-1)(3x+4+2x+1) \\ E=(2x-1)(5x+5) \\ E=5(2x-1)(x+1)
imi explici si mie al doilea rand te rog..
heeeeeei
Schimbând semnul din fața parantezelor, schimbi semnele din prima paranteză, pentru a obține factorul comun (2x-1).
MULTUMESC!!!!