Un elev are de rezolvat niste probleme de matematica intr-un interval de timp. Daca ar rezolva 4 probleme pe zi, i-ar ramane 7 probleme nerezolvate, iar daca ar rezolva cate 6 probleme pe zi, i-ar ramane o singura problema nerezolvata. Cate probleme trebuie sa rezolve elevul?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-30T22:38:24+03:00
4(prob.) x 3 (zile)=12 (prob.) si ii mai raman 7 deci un total de 19 probleme
                               sau
6(prob.) x 3(zile)=18(prob.) si zice ca ii mai ramane 1 deci un total de 19 probleme

(Elevul trebuie sa rezolve 19 probleme.)
Sper ca te-am facut sa intelegi cam cum ar trebui sa faci :))) Succes!!!!
2014-04-30T23:21:20+03:00
4zi------------------------------------------------7 nerezolvate
6zi------------------------------------------------1  I  ======I
notam cu p  nr de probleme si cu z nr de zi
4p/z=7
6p/z=1  aplicam metoda reducerii deoarece nr de probleme  si nr de zile este acelasi in ambele cazuri=>
2p/z=6
2p=6 x z
p=  6z/2
p=3z deci am aflat ca problemele vor fi rezolvate in intervalul a 3 zile
acum aflam nr de probleme de rezolvat
4x3=12  12+7=19 probleme
6x3=18  18+1=19 probleme