Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-30T12:23:58+03:00
Istoria, e cea care ne aseaza pe noi ca natie si popor intr-un context global. Cunoscand-o vom stii si intelege specificul nostru romano-balcanic, cu toate valentele sale. Pentru ca un eveniment sa devina fapt istoric e necesar sa ne putem detasa de tumultul prezentului si analizat cu echilibru, incercand mai ales sa intelegem cauza. Din pacate in ultimele decenii in scoala, istoria e fost partizan studiata, ba mai mult, nu doar prin omisiune ci chiar prin schimbarea sensului, rezultand de regula vaste ''zone albe'' ce tin de cultura. 
In zilele noastre cand curentul globalizarii e tot mai puternic, necunosterea istoriei, poate determina ruperea individului de locul natal, de tara mama, pana la pierderea identitatii nationale.
Iubesc istoria
2014-04-30T13:26:19+03:00
Salut!
Am scris mai jos o compunere depre ceea ce te intereseaza,ca sa iei nota mare.succes!!

Istoria are calitatea, ca disciplină integratoare, de a oferi nu doar informaţii utile pentru o profesie sau o meserie, ci, alături de alte discipline precum cultura civică de exemplu, are darul de a forma persoane sociale, integrate într-o societate, care se doreşte a fi cât mai bună posibil. Istoria trebuie privită cu o atenţie specială de către noi toţi şi bineînţeles de cei care acolo sus la conducere decid. Noi toţi suntem un produs al istoriei, istoria ne cuprinde pe toţi, nu putem s-o ignorăm, spunând că nu este necesară, că ar fi doar o disciplină auxiliară. cei care au ajuns să conducă ţara, deci şi destinele învăţământului, sunt şi ei ,,aruncaţi” acolo de istorie, au ajuns acolo într-o conjunctură istorică. În al doilea rând o misiune extrem de importantă eset cultivarea patriotismului. Sunt din ce în ce mai dese cazurile în care tinerii pleacă din ţară, o afirmă deschis, fără jenă, şi asta dovedeşte clar o lipsă de patriotism. 
  Istoria ne poate uni pe toţi, ne poate educa pe toţi aşa cum trebuie, dar din păcate asta nu se prea conştientizează astăzi, nici sus, unde se iau decizii, şi în ultimul timp nici jos la bază, în mase.Asta este de fapt problema!

5 2 5