Răspunsuri

2014-04-29T20:37:36+03:00
Fiul muritor al regelui Peleu și a zeiței Tetis, numit Ahile Peleianul sa făcut remarcat printr-o mînie aprinsă, vitejie, îndemînare și forță de invidiat. Homer l-a ridicat la rang de zeu numindu-l dumnezeiescul Ahile.Răzbunător din fire, Ahile s-a dovedit a fi un adevărat zeu al războilui, dar și un prieten devotat pentru Patrocle, de dragul căruia se avîntă în luptă, punîndu-și în pericol viața. Iute ca un șoim, iubitor de dreptate, un om măreț cu o splendoare înfricoșătoare. Un erou exceptional ce își trăiește destinul cu bărbăție.Un erou crud, neîndurător, care a avut obrăznicia să refuze să predea trupul dușmanului său familiei acestuia spre a-l înmormînta. Neînfricat în fața morții, Ahile suferă doar de pe urma lipsei gloriei în viața lui...nu cred ca  te-am ajutat, dar am incercat
5 2 5
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-29T20:52:58+03:00
Portretul lui Stefan cel Mare - Fratii JderiObrazul ars de vântul de primavara: neodihna, agitatia permanenta a domnitorului pentru treburile tarii.
Mustata usor caruntita: numeroasele griji si framântari ale domnitorului
O puternica strângere a buzelor: un carecter dârz, hotarât
O privire verde, taioasa: capacitatea de a patrunde în esenta lucrurilor, si în sufletul oamenilor. Se pare ca întreaga forta interioara a domnitorului izvoreste tocmai din aceasta privire, care îi supune pe cei din jur si îi sileste sa-i asculte.
Groaznic când îsi încrunta sprânceana: asprimea si impulsivitatea domnitorului necrutator cu cei rai.
DACA VREI SA AI NOTA ZECE MINE LA SCOALA MARCHEAZA CA CEL MAI BUN RASPUNS TE ROG MOOLT
15 4 15