Răspunsuri

2014-05-04T08:14:43+03:00
Cresterea demografica creaza o puternica influenta asupra resurselor materiale. Omenirea a ajuns sa numere peste 8 miliarde de oameni care sunt distribuiti neuniform pe scoarta terestra. Inca din trecut cunoastem ca modificarile climatice au influentat deplasarile de populatie (la sfarsitul antichitatii observam acele zeci de triburi barbare care plecate din Asia Centrala se indreptau inevitabil catre Vestul si Sudul Europei). In vremea noastra conceptul de globalisare se refera la posibilitatea de a calatorii peste tot in lume intr un timp relativ scurt (daca expeditia lui Magelan a facut 3 ani; astazi in decurs de o zi se poate face inconjurul lumii) si posibilitatea de a fi la punct cu tot ce se intampla pe glob in cateva secunde. Aceasta interconectivitate si facilitatile de transport au permis ca grupuri de populatie sa se deplaseze din zona de origine din diferite motive (turism, religie, lipsa resurselor de subzistenta, politice, culturale, de mediu) in alte zone care in opinia lor sunt mai propice pentru dorintele lor. 
Aceasta globalizare creaza probleme distincte in functie de zonele la care ne referim: daca pentru India si Africa unde exista un excedent de populatie, in SUA si Europa de nord si de vest acest aflux mare de populatie creaza disconfort economic si social pentru asimilarea acestora.
Astfel, datorita fluxului regulat si in numar mare a musulmanilor plecati din Orientul Mijlociu si Apropiat ori nordul Africii care se indrepta in mod inevitabil catre Europa. In urma unor studii de specialitate s a descoperit ca in cazul in care acest aflux de populatie continua la aceasi parametri este posibil ca musulmanii sa capete o pondere din ce in ce mai mare aici.  Aceste studii au stabilit si ca rata natalitatii populatiei musulmane este mult mai mare decat a populatiei din Europa. Aceste concluzii arata ca este posibil sa vedem in viitor cum Europa crestina de acum sa se transforme treptat intr o zona in care musulmanii tind sa ajunga majoritari.