va rog ajutati-ma am de facut o compunere cu titlul sosirea primaverii si va scriu cerinta:realizeaza o compunere cu titlul sosirea primaverii.Foloseste in compunere urmatoarele cuvinte:vestitor,zglobii,stralucitoare,au inmugurit,zburda,ei,adie,veselie,ghiocel,iarna.Foloseste si enunturile:Pe cer se zaresc stoluri de pasari.Soarele sclipitor trimite raza orbitoare catre pamant.Copiii alearga prin iarba cruda.Pomii sau imbracat in haine noi.Pasarile zboara neincetat.Gazele sau trezit la viata.Imbogateste continutul enunturilor cu expresii deosebite:cerul limpede ca cristalul,zapada ca spuma laptelui,soarele ca o minge de foc,ghiocei mici si plapanzi,iarba verde si cruda,pomi infloriti si parfumati.

2

Răspunsuri

2014-04-29T19:03:59+03:00
A sosit si primavara.Desigur ca vestitorii ei sunt ghioceii zglobii si rindunelele veselePe cer se zaresc stoluri de pasarele.Pasarile zboara neincetat.Copacii au imugurit sunt gata sa dea in floare.Iedutii zburdau pe dealuri si cimpii.Insfirsit iarna a plecat.Cu veselie toti vor petrece pastele in sinul familiei.Soarele sclipitor trimite raze orbitoare catre cer si ne face sa ne simtim bine.Copii sunt nespusi de bucurosi si alearga prin earba cruda.Pomii s-au imbracat in haine noi si cu florile sale ne bucura usfletul cu bucurie.Cerul limpede ca cristalul nu mai cerne faina ci picaturi de cristal de care se bucura cu totii.Zapada ca spuma laptelui s-a evaporat.Acum soarele ca o minge de foc ne inferbinta.Alaturi de familie ne bucuram de pomii infloriti si parfumati
14 4 14
2014-04-29T19:45:00+03:00
A venit primavara un anotimp foarte frumos. primii vestitori ai primaverii sunt ghioceii care arata ca a venit primavaraiar din pasari primul v estitor este cocostircul pe care il adora toti. Au venit deja si pasarile si mai cu seama acest anotimp este frumos fiindca a mai rasarit si o flore stralucitoare. Pe cer se zaresc stoluri de psari care vin din tarile calde. copii alearga prin iarba cruda neincetat si sunt foarte fericiti.Pasarile zboara neincetat.Gazele sau trezit la viata.

5 3 5