Analizind hartile care va pot ajuta in formularea raspunsului,faceti o generalizare in ceea ce priveste influenta reliefului,climei si a riurilor asupra repartitiei neuniforme a populatiei pe teritoriul Eurasiei

1

Răspunsuri

2014-05-04T07:30:08+03:00
    Influenta reliefului, climei si a riurilor asupra repartitiei neuniforme a populatiei pe teritoriul Eurasiei.
   Relieful reprezinta un factor determinant in repartitia demografica, astfel se explica cum in regiunile cu relief permisiv pentru conditiile de viata (campii, vai, dealuri, podisuri) gasim o o concentrare mult mai mare (Bucuresti, Paris, Moscova, Londra) decat in zonele desertice sau glaciare (tarile din nordul Africii, Groelanda).
   Clima de asemenea influenteaza in mod hotarat procentul populatiei din anumite zone ale Euroasiei. Zonele care sunt puternic influentate de furtuni, ploi torentiale, ger, calduri excesive au o populatie mai redusa in general (zonele montane, desertul Gobi, zonele musonice).
  Raurile si fluviile sunt un element destul de important in desfasurarea populatiei in Eurasia. In majoritatea cazurilor, fluviile au constituit zona predilecta de aparitie si dezvoltare a marilor civilizatii: civilizatia Nilului (Egiptul), civilizatia mesopotamiana dintre Tigru si Eufrat (Babilon, Asiria), civilizatia Indului  etc.
42 4 42