Bunicul a cumparat 4 saci a cate 35 hg azotat fiecare si 2 saci a cate 45hg ingrasamant fiecare .El a imprastiat intr-o zi 128 kg, iar in alta zi 97 hg .Cate hg mai are de imprastiat?
Plan de rezolvare

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-29T14:26:15+03:00
4x35hg=140hg=14kg azotat
2x45hg=90hg=9kg ingrasamant
140hg+90hg=230hg ingrasamant in total
nu are cum imprastia 128 kg
daca ai gresit si de fapt sunt 128 hg atunci
128hg+97hg=225hg imprastiate
230hg-225hg=5 hg mai are de imprastiat
128 kg se pot transforma in hg
se pot transforma si inseamna 1280hg....dar nu le putea imparti pentru ca nu le are
hectogramul este o unitate de masura mai mica decat kilogramul