Răspunsuri

2014-04-29T10:56:20+03:00
AgriculturaSe cultivă plante specifice acestei zone cum ar fi: viță-de-vie, citrice,măslini și alți pomi fructiferi.Seceta este combătută cu ajutorul irigațiilor.ReliefulPredominant este cel montan și aparține, în cea mai mare parte, sistemului alpin format în urma orogenezei alpine. De asemenea țărmurile sunt foarte crestate. Se observă o mare mobilitate a scoarței terestre, datorită deplasării plăcilor tectonice din această regiune.Europa Mediteraneană cuprinde cele trei mari peninsule sudice aleEuropei (Peninsula ItalicăPeninsula Iberică și Peninsula Balcanică), o serie de insule și porțiunile din Marea Mediterană strâns legate de continent (golfuri, mări semideschise)mediteraneene au un caracter convențional (adică sunt stabilite printr-o înțelegere) și sunt cuprinse între limita nordică a măslinului și limita nordică a palmierilor.

.ClimaClima reprezintă elementul geografic determinat.Ea se caracterizează prin veri călduroase și secetoase.Această combinație rară reprezintă originalitatea majoră a regiunii mediteraneene.Un fenomen deosebit este reîncălzirea atmosferei datorita Marii Mediterane (care este o mare închisă și caldă).


VegetațiaVegetația este adaptată la uscăciunea estivală, predominând plantele adaptate la secată (laur, arbști, leandru, măslin), asociațile de tip garriga și maquis; în afara zonelor montane înalte, pădurile sunt mai reduse ca întindere, datorită exploatării îndelungate.


HidrografiaO caracteristică interesantă a Mării Mediterane (ca și a Mării Negre, de altfel) este absența mareelor ceea ce a favorizat dezvoltarea porturilor pe linia țărmului.


ReliefulPredominant este cel montan și aparține, în cea mai mare parte, sistemului alpin format în urma orogenezei alpine. De asemenea țărmurile sunt foarte crestate. Se observă o mare mobilitate a scoarței terestre, datorită deplasării plăcilor tectonice din această regiune.


TurismulTurismul litoral este foarte dezvoltat, atrăgând anual peste 150 milioane de turiști (peste un sfert din turiștii înregistrați pe glob).
Vroiam mai scurt :-? . Buuuut , în fine .
Nu sunt informați mai scurte :)
În fine , mersi mult :* . E bine și așa
Cu placere