Va rog frumos!!!!Este URGENT!!Dau 50 de puncte pentru cel mai bun raspuns!

Se da textul:

"Lorzii si comunele(parlamentul),declara,inainte de toate,pentru apararea vechilor drepturi si libertati:1.ca pretinsa putere a regelui de a suspenda legile sau aplicarea lor fara acordul Parlamentului este ilegala;4.ca orice impozitare baneasca in beneficiul Coroanei,fara acordul parlamentului,este ilegala;6.ca ridicarea si intretinerea unei armate in regat pe timp de pace,fara acordul Parlamentului,este contrar legii;8.ca alegerile membrilor parlamentului trebuie sa fie liberi;13.ca parlamentul va trebui sa fie convocat cu regularitate.

(Declaratia Drepturilor-1789)

1.Precizati importanta articolului 1 din document.

2.Stabiliti o cauza pentru care articolul 4 a fost scris in in forma din document.

3.Mentionati 3 domenii din viata statului englez in care puterea regelui era micsorata.

4.Indicati o cauza pentru care articolul 8 isi pastreaza isi pastreaza valabilitatea si in statele contemporane.

5.Imaginati-va ca sunteti membrii ai Parlamentului si participati la scrierea declaratiei de mai sus.Redati un dialog intre parlamentari,in lrgatura cu scrierea a doua dintre articole,la alegere.

1

Răspunsuri

2014-04-29T09:19:33+03:00
1.Suspendarea si aplicarea legile fara acordul parlamentului este ilegala chiar si pentru rege deoarece Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului si unica autoritate legiuitoare a tari.

2.Acesta a fost scris sub forma de document deoarece parlamentul se ocupa cu adoptarea bugetului.

3.Suspendarea si aplicarea legilor, adoptarea bugetului, organizarea administrativ-teritoriala.

4.Deoarece deputatii si senatorii trebuie sa apere si sa promoveze interesele celor pe care ii reprezinta, sa-i ajute sa-si revolze problemele, daca acestea sunt importante pentru viata comunitatii.

5. -Domnule senator am o idee.
-Ce idee?Poate daca e buna o putem trimite la guvern.Si poate o aproba.
-O vor aproba cu siguranta.
-Povesteste-mi!
-M-am gandit sa organizam la scoala o saptamana, numita "Saptamana Muncitoare" in care fiecare elev sa isi pregateasca cate o activitate cu care sa produca bani.Jumatate din venit o sa ii revina lui iar cealalta jumatate sa ii revina scolii iar apoi noua.Cu acesti bani vom renova fiecare scoala si vom adauga ore in plus pe placul celorlalti.
-Este o idee buna, am sa o scriu imediat pe o coala de hartie si am sa o trimit la guvern.Daca accepta as fi foarte fericit sa se intample ce ai spus dumneata.

4 5 4