Rezolvi mai intai paranteza rotunda sau ceea ce este in paranteza si dupa aceea in loc de paranteza patrata scrii paranteza rotunda.
Pai mai imtai rezolvi paranteza rotunda iar apoi paranteza patrata se transforma in paranteza rotunda si se rezolva .... De exemplu: 6+[10+(20-16:2)-1]=
se rezolva asa: 6+[10=(20-16:2)-1]=6+[10+(20-8)-1]=6+(10+12)-1=6+22-1=28-1=27
Pai mai intai trebuie sa rezolvi tot ce este in parantexa rotunda si rezolvii in ordinea efectuari operatiilor si apoi cea patrata se treansforma in rotunda

Răspunsuri

2014-01-20T15:27:12+02:00
Prima data rezolvi din paranteza rotunda.. apoi paranteza rotunda dispare si cea patrata se transforma in paranteza rotunda, rezolvi din ea si pe ura rezolvi ce iti ramana :D sper ca ti-am fost de ajutor!! Bafta! :D

5 4 5