1)Scrie un rezumat de 1/2 pagina(aproximativ),in care sa explici de ce e bine sa consumam de la 1 la 2 l de apa pe zi.
2)Scrie un eseu in care sa reflecti cum iti vei schimba modul de viata, pentru a mentine starea de sanatate a sistemului urinar. Intituleaza textul.

1

Răspunsuri

2014-04-29T14:12:46+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.

Apa este un element foarte important, deoarece regleaza functii multiple, sustine viata in corpul uman. Apa lubrifiaza incheieturile si organele, asigura nutrientii pentru celulele corpului, dizolva solidele, regleaza temperatura corpului şi metabolismul, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din organism. O hidratare buna reduce tensiunea arteriala, durerile artritice, colitele, reduce colesterolul si imbunatateste elasticitatea pielii. Astfel medicii ne recomanda sa consumam apa, de preferat intre 2 si 3,5 l zilnic. Unii oameni cred ca orice lichid poate inlocui nevoia de apa a organismului uman, dar acest lucru este de fapt gresit, pentru ca bauturile respective nu pot functiona asemenea apei naturale, odata introduse in organism. in consecinta, o ceasca de cafea nu va fi egala, ca putere, cu un simplu pahar de apa. Consumul de bauturi care contin apa (alcool, cafea, ceaiuri) nu va reface volumul de apa necesar bunei functionari a organelor corpului. De fapt, aceste bauturi “ajuta” organismul dumneavoastra sa elimine si mai multa apa, lucru usor observat prin masurarea volumului de urina eliminat dupa consumarea acestor bauturi. Lipsa de apa in organism cere reaprovizionare, printr-un proces de rationalizare si reglementare. Deficitul de apa duce la deshidratare si diminueaza functiile corpului, care produce schimbari in starea sa chimica, provocand daune genetice, boli autoimune, uneori chiar cancer.  Tractul intestinal are nevoie de o cantitate mare de apa pentru a digera si descompune alimente solide. Un nivel scazut al apei in organism duce la un grad mai scazut de reabsorbtie in intestinul mare. Deshidratarea severa sau cronica este egala cu constipatia cronica, si poate fi semnul aparitiei cancerului intestinal. Pentru a evita toate aceste probleme ar fi bine sa: bem apa inainte de orice masa, dupa masa, cand ne este sete, inainte de efort fizic.

10 4 10