Răspunsuri

2014-04-28T22:19:19+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In povestea Doua loturi de I.L.Caragiale este vorba despre domnul Popescu care ramane lefter din cauza a doua bilete de loterie.
   Acesta cumpara 2 bilete de loterie cu bani imprumutati,dar nu le dadea importanta ,deoarece nu credea niciodata ca va castiga.Acesta afla intr.o zi ca biletele lui sunt castigatoare si a inceput sa le caute.Nu le.a gasit si s.a intins in pat,a atipit , iar cand s.a trezit si.a adus aminte ca biletele sunt in jacheta lui cenusie...Cand dn.ul Lefter a intrebat unde este jacheta,sotia sa i.a raspuns ca a dat.o pe 10 farfurii,tigancii Taca.Barbatul a luat farfuriile si le.a spart furios.
     Acesta s.a dus cu dn.ul capitan Pandele si comisarul Turtureanu la casa tigancii ,dar nu a gasit biletele..Lefter este chemat la Minister de urgenta , unde cauta un dosar si gaseste biletele de loterie...Acesta isi da demisisa si se duce imediat sa.si icaseze castigul..Acolo afla ca de fapt biletele nu sut castigatoare...la final autorul il arata pe Lefter un batranel ce repeta mereu cuvantul viceversa si pe sotia lui o batranica ce sta la o manastire...
1225 4 1225