Bună! Basmul este o specie a genului epic, de dimenisiuni relativ întinse, în care se prezintă confruntarea dintre forţele binelui şi fortele răului, binele ieşind triumfător întotdeauna.

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-28T15:27:36+03:00
Naratiunea(populara) cu elementele fantastice supranaturale, care simbolizeaza fortele binelui si ale raului in lupta pentru afirmarea binelui si dreptatii.
Caracteristici:
~ este o specie a genului epic; in proza;
~ relateaza intamplari fantastice si reale raportandu-se la aspecte apropiate de realitate;
~ actiunea-conventionala;
~ schemele narative sunt clasice, liniare, neramificate;
~ momentele subiectului sunt dispuse in ordinea si gradatia consacrate;
~ lupta se da intre bine si rau; intre pozitiv si negativ; intre inteligenta si forta fizica bruta.
  • Utilizator Brainly
2014-04-28T15:32:38+03:00
Basmul este o specie a genului epic, de dimenisiuni relativ întinse, în care se prezintă confruntarea dintre forţele binelui şi fortele răului, binele ieşind triumfător întotdeauna.Basmul este o naratiune in proza, de mare intindere, in care se sintetizeaza elemente reale si fantastice de-a lungul unei lupte dintre bine si rau, purtate de eroi ce reprezinta aceste forte in antiteza. Narațiune (populară) cu elemente fantastice supranaturale, care simbolizează forțele binelui și ale răului în lupta pentru și împotriva fericirii omului.Creație populară epică, în care se redau întâmplări fantastice cu personaje imaginare aflate în luptă cu forțe nefaste ale naturii sau ale societății; poveste.. Poveste, fabulă, legendă .
ce clasa esti ?
a 7-a
multumesc mult tuturor
Ma ajutati va rog!!!
bine la ce