Cand , primavara vine-n carduri / Poporul bland de randunele / Eu parca astept sa se re-ntoarca / Si visurile mele
Cand viata pare mai frumoasa / Si mai lipsita de suspine / Eu tot astept sa se re-ntoarca / Si visele-mi senine
Se duce vara ... si se duce / Poporul bland de randunele / Iar eu ma simt tot mai departe / De visurile mele
Melancolie de Traian Demetrescu
1. Prezinta doua argumente privind incadrarea textuluyi intr-un gen literar
2. Redacteaza o compunere de 15 25 de randuri in care sa prezinti semnificatia titluui in raport cu textul

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-27T22:50:47+03:00
1.Textul apartine genului liric deoarece autorul isi exprima sentimentele de melancolie in mod direct,asa cum reiese si din titlu,eul liric fiind prezent in text.Sunt folosite figuri de stil si imagini artistice pentru a fi prezentat acest tablou,intrucat poezia este un pastel,iar modul de expunere este descrierea.
2.Iti dau niste indicatii:Prima data scri din ce opera provine textul[Melancolie],de cine este scris,din ce gen face parte[liric] si spui si specia literara[pastel]
Apoi,spui ca in primul rand apartine genului liric,scri definitia,dai exemple de sentimente,secvente unde apare eul liric,etc.Dupa,zici ca in al doilea rand e pastel,scri definitia[este descris un tablou din natura],etc.E usoara poezia.Spui de figuri de sti si imagini artistice,le explici,si dai exemple cu sentimentele de melancolie si tristete care reies din text.[sentimente de tristiete datoria venirii toamnei si a trecerii timpului].
Sunt foarte clare secventele...uite unde apare eul liric"Iar eu ma simt tot mai departe";"Si visele-mi senine"";"eu tot astept sa se re-ntoarca". etc.
Sper ca te-am putut ajuta :)
15 3 15