1. O CANTITATE DE 25 decalitri de ulei se toarna in bideoane de cate 5 litri fiecare,iar o alta,de 27 decalitri, in bidoane de cate 3 litri fiecare.
Cate bideoane au fost necesare?
2.Intr-un vas incap 40 de hectolitri de apa,iar in altul 20 de hectolitri mai mult.
Cati hectolitri de apa trebuie sa turnam in cele doua vase pentru a se umple,stiind ca in fiecare dintre ele se afla cate 10 hectolitri?
3.Trei muncitori au sapat un sans lung de 38 m.Stiind ca al treilea muncitor a sapat cu 3 m mai mult decat primul si cu 5 m mai ptin decat al doilea,afla cati m de sant a sapat fiecare muncitor.

Va rog,macar rezolvarea la una.Nu vreau metoda grafica!

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-27T22:17:52+03:00
1. 25 dal=250l
250:5=50 bidoane
27 dal = 270l
270:3=90 bidoane
50+90=140 bidoane
2. 40+20=60 hl (cantitatea din amândouă vase care se poate umple
60-20=40 hl (cantitatea care trebuie adăugată, în amândouă vasele se află câte 10 hl adică 20 hl în total)
3. Fie x- lungimea de drum care a săpat-o al 3-lea muncitor
atunci x-3 - lungimea care a săpat-o primul
x+5 - lungimea care a săpat-o al doilea
Așadar x+x-3+x+5=38
3*x+2=38
3*x=36
x=36:3=12 m săpați de al 3-lea muncitor ⇒ primul a săpat 9 m iar al 2-lea 17 m
Sunt classa a 4-a..Nu prea inteleg.
Unde mai exact nu înțelegi?
La a 3-a problema,nu vreau sa faci cu x , nu am invatat sa rezolvam probleme in modul in care ai rezolvat-o tu pe a 3-a.
2014-04-27T22:36:37+03:00

125 dal=250l

250:5=50 bidoane

27 dal=270l

270:3=90 bidoane

50+90=140 bidoane

8 4 8