Răspunsuri

2014-04-27T21:22:41+03:00
Toata lumea cunoaste expresia: "Nicaieri nu e ca acasa". Ea se refera la un "bine" pe care nu-l gasim nicaieri in alta parte in pofida confortului, luxului, distractiilor sau atractiilor din alte locuri pe care le vizitam. 

Dincolo de un loc real, cu caracteristicile sale, oameni, obiecte, etc., este un loc in interiorul nostru, loc in care salasluiesc vise, amintiri, sperante, suferinte, regrete, bucurii. A te simti ca acasa inseamna a te simti in largul tau, a te putea exprima in voie. Acest lucru este valabil inca din copilarie. Intalnim adesea copii care mananca doar acasa, dorm doar la ei in patut, care sunt dependenti de "acasa". In cazuri extreme, putem vedea copii care merg la toaleta doar acasa, fac diferite activitati doar acasa si nicaieri in alta parte. Aceasta poate reprezenta o piedica in adaptarea copilului la gradinita, la a sta in alte familii, la a calatori sau la schimbari de domiciliu, amenajari in casa etc. 

Vedem zilnic copii care spun: "Mama, vreau acasa", fie cand se sperie, fie cand nu le convine ceva, fie cand acasa ii asteapta ceva placut. Asta inseamna ca inca de la o varsta foarte frageda, "acasa" este un spatiu al sigurantei, al starii de bine, un refugiu din calea neplacerilor sau pericolelor. 
La polul opus gasim insa si copiii, adolescenti sau chiar adulti pentru care "acasa" are o conotatie negativa. "Vreau sa plec de-acasa", "Iar va trebui sa merg acasa", "Acasa nu am avut ce mi-am dorit". 
1 4 1
2014-04-27T21:23:00+03:00
     Niciodata                                                                        Niciodata sa nu spui niciodata.Niciodata nu trebuie sa crezi ca ceea ce doresti sa faci nu se va indeplini niciodata.Niciodata nu trebuie sa uiti ca ai un scop in viata.Niciodata sa nu raspunzi cu rau la rau.Niciodata nu-ti uita parintii ci repecta-i chiar daca au imbatranit.Niciodata sa nu le respecti parul carunt.Niciodata sa nu actionezi fara sa vezi consecintele bune sau rele.Niciodata sa nu crezi ca invingatorii sunt doar cei puternici,ci ca char tu poti fi acela.Niciodata sa nu te desconsideri,ci sa te respecti,ca sa-i poti respecta si pe ceilalti.Niciodata sa nu renunti,chiar daca lucrurile par irealizabile,ci, poate chiar acel lucru este mai usor de realizat.Niciodata sa nu pierzi controlul, in orice lucru ai face.Niciodata sa nu uiti sa spui scuze,orice s-ar intampla,si niciodata sa nu uiti sa SPUI MULTUMESC CAT DE MIC AR FI ACEL LUCRU.
1 4 1