Răspunsuri

2014-04-27T19:34:54+03:00
Autorul se numește Mircea NEDELCIU.

Personajele sunt Zare Popescu, Radu A. Grintu și Gelu Popescu, copii pierduti de părinți în epoca tulbure de după război, crescuți într-un orfelinat.
Tema care unește destinele lor este CĂUTAREA IDENTITĂȚII.mai precis este vorba despre lumea postbelică care-și caută cu disperare identitatea. Comunicarea dintre generații poate fi o altă temă a romanului. Se detaliază RUPTURA,falia care exista între tinerii anilor 70 și părinții lor. Timpul pare de neînțeles în ceea ce-i privește pe părinți. Viața lor devine de neînțeles pentru copii,criteriile de evaluare se schimbă,nimic nu mai e la fel. Reacțiile celor mari la trăirile copiiilor rămân pentru aceștia din urmă,învăluite în mister.Se caută originile,se vorbește deslușit despre DELAȚIUNE ca despre un adevăr istoric,despre RAPORTUL dintre individ și istorie. Apare și TEMA IUBIRII dar melodramatic,parodiată și distrusă până la urmă de un final suspendat.
Titlul romanului, care mai apare ca subtitlu și în alte două capitole,simbolizează prin ZMEURĂ copilăria pierdută,trezește amintiri și particularizează spațiul în care trăiesc cei trei tineri fără vreo identitate socială - satul Burlești.
succes!