Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-27T17:18:45+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Adolescenţa ! Timpul visării, timpul dorinţelor, timpul speranţelor, timpul planurilor măreţe ! S-a spus, nu de puţine ori, că
adolescenţa este partea cea mai însorită a vieţii omului, perioada marilor căutări şi decizii.
Adolescentul nu poate fi decât entuziast, voios, însetat de cunoştere, hotărât şi într-o continuă căutare : căutare a propriei identităţi, dar şi a tuturor înţelesurilor celor ce-l înconjoară.

Adolescenta este perioada de tranzitie a vietii noastre plina de dileme,incertitudinii si sentimente contradictorii.
In aceasta perioada,simtim  ca  orice putem face,orice se poate indeplinii,ca suntem liberii.Adolescenţii visează ! Pentru fiecare adolescent există o lume a viselor, care este a lui şi numai a lui. Fiecare adolescent are propria lui lume, unde dorinţele, visurile, aşteptările, aspiraţiile, devin „ realitate ”. Una virtuală, e adevărat, dar una minunată, una care nu dezamăgeşte niciodată şi unde totul devine posibil. E ca si cum am fi intr-un joc ,incare orice e posibil,o lume.
Visul meu este sa devin fotomodel,si multa lume matura,mi-a spus sa pun mana sa-nvat,sa ma gandesc la viitor  si sa-mi spun: Dupa ce depasesc 50 de ani,mai pot deveni eu fotomodel,insa eu nu tin cont de toate aceste lucruri,pentru ca in lumea mea,in lumea adolescentina orice e posibil.
Intr-o noapte, pe geamul intre deschis,o briza rece ma luat si m-a dus pe acest taram al adolescentilor,unde erau toti cunoscuti mie,facand ce visau,acolo acea briza mi-a indeplinit si mie visul,spunandu-mi: "adolescentii nu se mulţumesc doar să viseze, nu se mulţumesc ca dorinţele lor să materializeze doar în „ lumea viselor”, ci caută momentul potrivit pentru a le transpune în lumea reală. Mai bine spus, lumea viselor nu este altceva decât un imens depozit temporar al tuturor dorinţelor adolescentine. adolescentul este sigur că îşi va putea împlini visele şi în lumea aceasta reală şi momentan ostilă, totul fiind o problemă de timp. La momentul oportun şi propice, tânărul va lupta pentru ca visele sale să devină realitate şi pentru a dovedi că visele pot deveni, totuşi, reale. Astfel, încet-încet, pe măsură ce unele visele devin realităţi, „ depozitul viselor ” se goleşte şi lumea viselor pare că dispare. Dar nu este aşa, pentru că pe măsură ce unele vise devin realităţi, altele „ se nasc ” în sufletul adolescentin. Lumea viselor adolescentine este nesfârşită ! Din nefericire, adolescenţa nu este decât o treaptă a vieţii noastre. Omul matur nu mai visează, precum adolescentul. Pentru el lumea visurilor nu mai există. Omul matur pare să nu-şi mai amintească nici de adolescenţă, nici de visele ei. Totul a rămas în urmă şi s-a şters din memorie. De aceea maturul nu se mai poate adăposti de realitatea nemiloasă în care trăieşte, ci este nevoit să lupte cu ea clipă de clipă. De aici şi drama omului matur, care nu mai este capabil sau nu mai poate pur şi simplu să mai aibă vigoarea şi entuziasmul adolescentului. Poate că asta este şi boala acestei lumi pline de suferinţă : oamenii nu mai visează, nu mai speră. Poate că dacă omul matur ar continua să viseze şi să spere, nu ar mai suferi atât. Poate că dacă omul matur ar păstra puţin din spiritul adolescentin, lumea ar fi altfel….

Adolescenta este ca un jurnal cu cheita!


Sper ca te-am ajutat!7 4 7