La o statie PECO s-a adus 56 500 l de benzina.La pompa au fost masini care au luat 10 l,20 l,30 l,40 l,in total 100 masini.Masinile care au cumparat 20 l erau in numar dublu fata de cele care au cumparat 10 l,iar cele care au cerut 30 litri erau cu 17 mai putine decat cele care au luat 20 l si cu 13 mai mult decat cele care au cumparat 40 l.
a)Cati l de benzina au fost vanduti intr-o zi in total?
b)Cate masini au fost,pe categorii de cantitati cumparate?
c)Cati litri de benzina au ramas la statie?

2

Răspunsuri

2014-04-27T11:34:43+03:00
Pai : 
Nr.masini care au luat 10l =x
Nr.masini care au luat 20l =y
Nr.masini care au luat 30l =z
Nr.masini care au luat 40l =b
x+y+z+b=56 500
y=2 imultit cu x
z=y -17
z=b+13
afli prima data cate masini de fiecare a fost dupa imultesti si afli cati litri au ramas si dupa la c ii usor

S-au vrei sa le scriu unele sub altele fara explicatii?
Scriele unele sub altele fara explicatii ca imi dau seama
mai esit?
0k.
asteapta ca tocmai s-a intepat netul si am revenit greu. Iti scriu acum
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-27T12:46:54+03:00
X+y+z+t=100
y=2x
z=y-17=2x-17
t=z-13=2x-17-13=2x-30
x+2x+2x-17+2x-30=100
7x=100+47
7x=147
x=21 
y=2*21=42
z=2*21-17=42-17=25
t=2*21-30=42-30=12
21*10+42*20+25*30+12*40=210+840+750+480=2280 litri consumati intr-o zi
categorie de masini cu 10 litri=21
categorie de masini cu 20 litri= 42
categorie de masini cu 30 litri =25
categorie de masini cu 40 litri =12
56500-2280=54220 litri ramasi