Dintr-un cires s-au ales 80 kg cirese.Un sfert s-au consumat proaspete,jumatate din ele s-au vandut,iar cele ramase s-au conservat in 5 borcane.
Cate kg sunt intr-un borcan?

AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!!

1
Nu,am gandit acum.
Greseala ta e ca ai impartit tot la 80 si defapt se imparte la restul ramas din ciresele mancate
Gata nu mai mananc cirese:-w :))
:))))))
80 kg : 4= 20 kg ; 80 kg - 20 kg= 60 kg ; 60 kg ; 5= 12 kg (intr-un borcan)

Răspunsuri

2014-01-19T20:18:35+02:00
Un sfert s-au consumat ⇒ cirese consumate = 1/4 * 80 = 20 kg.
Jumatate s-au vandut ⇒ cirese vnadute =1/2 * 80 = 40kg.
Raman 80-40-20 =20 kg.
Puse in 5 borcane⇒ greutate borcan = 20/5 = 4kg in fiecare borcan .
Multumesc pentru explicatii !
Pai da,au gresit deoarece nu a specificat ca trebuie sa imparti la rest,e o chestie de logica
pai si logica ta nu ti spune sa vinzi din ce ramane ? :))
Asta am explicat si eu mai sus ;)
am intalnit diverese tipuri de probleme , nefiind precizat cuvantul " rest " am rezolvat problema cu ce se punea la dispozitie.