Matusa mea cumpara de la un magazin 2 kg de morcovi cu 3 lei kiliogramul ,3 l de ulei cu 9 lei litru si 37 kg de cartofi la pretul de 2 lei kg .Cat a platit daca a primit rest 2 monede de 50 bani si 2 bacnote de 1 leu ?

2
amandoua sunt la fel :-)
celalant a facut si grafic dar amundoi sumteti buni :-) ;-) :D

Răspunsuri

2014-04-26T23:12:25+03:00
2x3 = 6  (lei morcovi )
3x9 = 27 ( lei litri de ulei )
37x2 = 74 ( lei cartofi )
6+ 27 + 74 = 107 (  lei platiti )
2x 0,50 = 1 ( lei  -> cele doua monede )
1+ ( 1x2 ) = 1 + 2 = 3 ( lei -> rest )
107+ 3 = 110 ( lei platiti )
5 5 5
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-26T23:14:20+03:00
2 kg x 3 = 6 lei costa 2 kg de morcovi
3 l x 9 = 27 lei costa 3 l de ulei
37 kg x 2 = 74 lei costa 37 kg de cartofi
50bani + 50bani + 1leu + 1leu = 1leu + 2lei
                                            = 3 lei a primit rest
Si acum adunam totul :

6 lei + 27 lei + 74 lei + 3 lei = 27 lei + 74 lei + 9 lei
                                         = 27 lei + 83 lei
                                         = 110 lei a plătit mătușa
     |-------------------|
     |  R : 110 lei  |
     |-------------------|

  Sper ca te-am ajutat !
5 4 5