Răspunsuri

2014-04-26T18:25:57+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
2x^2-7x+3=0\Rightarrow \Delta=b^2-4ac=49-24=25\Rightarrow

x_{1;2}=\dfrac{7\pm5}{4};\ x_1=3;\ x_2=\dfrac12

2x^2-7x+3=2(x-3)(x-\dfrac12)=(x-3)(2x-1)

2014-04-26T18:27:20+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Atașând ecuația de gradul 2, avem:

2 x^{2} -7x+3=0
Δ=b²-4ac= 49-4*2*3=49-24=25
 x_{1} =  \frac{-b+ \sqrt{delta} }{2a} = \frac{7+ \sqrt{25} }{4}= \frac{12}{4} =3
 x_{2} = \frac{-b- \sqrt{delta} }{2a}=\frac{7- \sqrt{25} }{4}= \frac{2}{4} =  \frac{1}{2}

Astfel, avem descompunerea a(x-x_{1})(x-x_{2})=2(x-3)(x- \frac{1}{2} )= (x-3)(2x-1)