Un muncitor a avut de vopsit un gard de 81 de metri.In prima zi a vopsit 2/9,a doua zi a vopsit de doua ori mai mult,iar a treia zi restul.Ce portiune de gard i-a ramas de vopsit pentru a treia zi?

2

Răspunsuri

2014-04-26T14:27:26+03:00
In prima zi a vopsit 2 parti din 9, a doua zi 4 parti din 9, in total 6 parti din 9 deci i-au ramas 3 parti din 9 de vopsit.   O parte din 9 reprezinta  81 : 9 = 9 metri
3 / 9   ...........................    adica 27m        ..................               .
2 5 2
2014-04-26T14:28:35+03:00

In prima zi a vopsit: 81*(2/9)=18 m

A doua zi a vopsit: 18*2=36m

In primele doua zile a vopsit: 36+18=54

A treia zi a vopsit:81-54=27

2 2 2