Doi turisti pleaca unul sore celalalt, in acelasi timp, din doua arase diferite. primul are o viteza de 4 km/h, iar al doilea merge cu 100m/minut. cati kilometri are distanta dintre cele doua orase, daca cei doi turisti se intalnesc dupa trei ore?

1

Răspunsuri

2014-04-26T11:25:12+03:00
Primul face 4x3 = 12 km in 3 ore
Al doilea face 100m/minut, adica 6km/ora (100m x 60 minute = 6000m/ora = 6km/ora), respectiv 18km in 3 ore (6x3=18km)
 distanta intre orase este 12+18=30km