Analizati adjectivele de mai jos precizand si functia lorAnalizati adjectivele de mai jos precizand si functia lor sintactictica:
blandele dealuri isi arcuiau coamele spre cerul inalt si limpede.In lumina slaba a palidului soare de sfarsit de iarna,coasta golasa era cenusie.Peisajul cu tonuri gri era trist si doar mugurul verde al ierbii incoltite il inveselea.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-26T10:09:06+03:00
Blandele=A.adj/adj.variabil,cu 2 terminatii si 4 forme flexionare,se acorda in gen,numar si caz cu substrantivul "dealuri"(gen neutru,numar plural,caz N.)
inalt=A.adj/adj,variabil,cu 2 terminatii si 4 forme flexionare,se acorda in gen,numar si caz cu substantivul "spre cerul"( gen neutru,nr.sg,caz Ac).
limpede=>la fel ca cel de sus.
slaba=A.adj/adj variabil,cu doua terminatii si patru forme flexionare,se ac. in gen numar si caz cu subst. "in lumina"(gen fem,nr.sg,caz Ac.)
golasa=A.adj/adj. variabil,cu doua terminatii si patru forme flexionare, se acorda in gen numar si caz cu substantivul "coasta"(fem.,sg. N.)
cenusie=N.p/adj variabil,cu doua terminatii si patru forme flexionare,se acorda in gen numar si caz cu substantivul "coasta"(fem. sg . N.)
gri=A.adj/adj invariabil,se acorda in gen numar si caz cu substantivul "cu tonuri"(neutru,pl.Ac.)
trist=N.p/adj variabil,cu doua terminatii si patru forme flexionare,se acorda in gen numar si caz cu substantivul "peisajul"(neutru,sg,N.)
verde=A.adj/adj.variabil,cu doua terminatii si patru forme flexionare,se acorda in gen numar si caz cu substantivul "mugurul"(masculin,singular,N.)
incoltite=A.adj/adj.variabil,cu doua terminatii si patru forme flexionare,se acorda in gen numar si caz cu subtantivul "al ierbii"(fem,sg,G.)
Sper ca te-am ajutat!


36 4 36