In ce limba scrii ? Ce este asta, ce vrei sa spui :" Cateva ori este verb? " ADICA ??? Repeta intrebarea cat ma clar, ok ? Vrei raspunsuri corecte ? Cele de mai jos nu sunt ! Unul defineste ce este verb, al doilea e un dezastru ! DA ?
ESti online, astept ca sa iti dau raspunsul si explicatia corecta ? DA ????
Alta aiureala pe site-ul asta....raspunsul cel mai bun ! Cum adica ? Cine decide care este cel mai bun ? Tu care intrebi, deci nu stii, cei care vor puncte, cine ? JALE MARE !!!
Verbul raspunde la intrebarile ce face defineste o acyiune iar :"citeva"nu este verbe

Răspunsuri

2014-04-26T08:20:26+03:00
În gramaticăverbul este o parte de vorbire care exprimă în general o acțiune, ca de exemplu a alergaa construi. Tot în categoria verbelor intră și o serie de alte cuvinte care, deși nu exprimă acțiunea propriu-zisă săvîrșită de subiect, din punct de vedere morfologic se comportă identic. Astfel există verbe care exprimă existența sau starea (a fia sta), recepționarea pasivă a unei acțiuni exterioare (a primia auzi), o transformare (a creștea dispărea), etc  
nu 
1 5 1
2014-04-26T09:10:03+03:00
Depinde de contextul in care este,pentru ca in mod obisnuit ar trebui sa fie adverb : de ex:Eu am alergat de cateva ori pe afara.