Răspunsuri

2014-04-25T22:22:35+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
x^4-18=(x^2-3\sqrt2)(x^2+3\sqrt2)=(x-\sqrt{3\sqrt2})(x+\sqrt{3\sqrt2})(x^2+3\sqrt2)

x^4-4x+3=x^4-1-4x+4=(x-1)(x+1)(x^2+1)-4(x-1)=

=(x-1)(x^3+x+x^2+1-4)=(x-1)(x^3-1+x^2-1+x-1)=

=(x-1)[(x-1)(x^2+x+1)+(x-1)(x+1)+(x-1)]=

=(x-1)^2(x^2+x+1+x+1+1)=(x-1)^2(x^2+2x+3) ultima paranteza nu se descompune (delta<0).

x^2-6x+6=x^2-6x+9-3=(x-3)^2-3=

=(x-3-\sqrt3)(x-3+\sqrt3)
Mersi :*
woow, nici in 100 de ani nu imi dadea asa