Cititi Parabola cu via data lucratorilor.

Ascultaţi o altă pildă:

Era un om, proprietar de pământ, care a plantat o vie. A împrejmuit-o cu un gard, a săpat un teasc în ea şi a construit un turn de pază.[a] Apoi a arendat-o unor viticultori şi a plecat într-o călătorie. 34 Când s-a apropiat vremea roadelor, i-a trimis pe sclavii săi la viticultori, ca să-i ia partea cuvenită din roade.

35 Viticultorii însă i-au apucat pe sclavii lui şi pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorât, iar pe altul l-au ucis cu pietre. 36 A trimis din nou alţi sclavi, mai mulţi decât primii, dar şi cu aceştia au făcut la fel. 37 La urmă l-a trimis la ei pe fiul său, spunându-şi: „Pe fiul meu îl vor respecta!“

38 Dar viticultorii, când l-au văzut pe fiul, şi-au zis între ei: „Acesta este moştenitorul! Haideţi să-l omorâm şi să-i luăm moştenirea!“ 39 Şi l-au apucat, l-au scos afară din vie şi l-au omorât.

40 Aşadar, când va veni stăpânul viei, ce le va face el acelor viticultori?

41 Ei au răspuns:

– Pe ticăloşii aceia îi va nimici printr-o moarte groaznică, iar via le-o va arenda altor viticultori, care la vremea potrivită îi vor da partea cuvenită din roade.

Explicati semnificatia ei...

2

Răspunsuri

2014-04-25T21:13:39+03:00
Trebuie sa te gandesti de 2 ori inainte sa actionezi sau vor exista consecinte foarte neplacute cu care nu vrei sa te intalnesti.
Omul a avut incredere sa-si lase fiul acolo desi stia ca au murit alti oameni inainte,s-a bazat pe presupus si si-a pus orgoliul inainte de viata fiului lui.
Prin orgoliu ma refer ca el nu a vreu sa recunoasca ca a facut o alegere proasta .Sa le dea via viticultorilor cei rai.
5 2 5
2014-04-25T21:15:28+03:00

Strugurii sunt oamenii, viticultorii sunt fariseii si carturarii,proprietarul de pamant este Dumnezeu, iar fiul lui este Iisus Hristos.

Preotii(viticultorii)nu voiau ca oamenii sa fie mantuiti(cum spune Domnul Iisus despre ei ''vai de voi caci tineti cheile imparatiei cerurilor,dar voi nu intrati,si nici pe cei care vor sa intre nu ii lasati sa intre.

Dumnezeu vrea sa fim mantuiti.El a trimis sclavi(care de fapt sunt proorocii),dar fariseii i-au omorat(asa cum scrie in vechiul testament)

Asa ca Dumnezeu a fost nevoit sa-l trimita pe singurul lui fiu. Dar fariseii l-au omorat(pe cruce).

Dumnezeu ii va judeca pe cei care nu ii lasa pe ceilalti sa intre in imparatia lui Dumnezeu.
5 3 5