Argumentati pe 25 de randuri (o pagina de caiet studentesc) ca opera ,,Cainele si catelul`` de Grigore Alexandrescu este o fabula.
Dati-mi varog si o schema de argumentare ca opera ,,Cainele si catelul`` de Grigore Alexandrescu este o fabula.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-25T16:12:09+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
  Fabula este o specie a genului epic in versuri sau in proza, in care autorul satirizeaza defecte general umane prin intermediul personajelor care fac parte din lumea animalelor, a plantelor sau a lucrurilor care capata insusiri omenesti prin personificare.
  In primul rand fabula are doua parti.In prima parte a operei "Cainele si catelul" de Grigore Alexandrescu se povesteste intamplarea propiu-zisa. Samson vorbea cu un bou despre egalitatea dintre animale. Catelul Samurache ii aude pe cei doi si s-a gandit sa se duca sa le demonstreze iubirea lui, numindu-i "frati". Samson se enerva pe catel si il ameninta. In a doua parte este prezentata morala fabulei. in opera noastra morala este: "Aceasta intre noi adesea o vedem/ Si numai cu cei mari, egalitate vrem".
  In al doilea rand, modul principal de expunere este dialogul. In opera "Cainele si catelul" dialogul se realizeaza in mare parte intre Samson si un bou.
  Nu in ultimul rand, autorul Gr. Alexandrescu utilizeaza in opera lui un limbaj comul prozaic. 
  In concluzie, opera "Cainele si catelul" de Gr. Alexandrescu este o fabula datorita caracteristicilor enumerate mai sus.


P.S.: Sper ca ti-am fost de ajutor. Pe acesta lucrare care ti-am scris-o am luat un 10. Sper ca si tu la fel. Si ca fapt divers, ce clasa esti?
69 4 69
a 6a
ce inseamna comul prozaic?
Hihi sie u tot a6-a. Limbajul comun prozaic este limbajul care se foloseste de obicei in operele scrise in proza ;)