Răspunsuri

2014-04-25T09:15:46+03:00
A = varsta bunicului
b = varsta mamei
c = varsta copilului
a = b + 29
b = 4c => c = b/4
a + b + c = 92 ani
b + 29 + b + b/4 = 92
2b + b/4 = 92 - 29 = 63 (aducem la numitorul comun,amplificand prima fractie cu 4)
8b/4 + b/4 = 63
9b/4 = 63
b = 28 ani
a = 28 + 29 = 57 ani
c = 28 : 4 = 7 ani
2 3 2
2014-04-25T10:06:35+03:00
Cand dati raspunsuri trebuie sa tineti cont si de ce au invatat copiii! Aducerea la numitor comun nu se face in clasele primare. 
Problema se rezolva cu segmente: cel mai mic segment fiind al copilului, mama avand 4 segmente cat al copilului, iar bunicul 4 segmente + 29. In total avem 1s+4s+4s+29=92 adica 9s=92-29  9s=63 rezulta ca 1s=7
Adica copilul are 7 ani, mama are 4*7=28 ani iar bunicul 28+29=57 ani
3 4 3