Am o problema de rezolvat.clasa 6

intro magazie sunt 4500kg de zahar in prima zi .in prima zi se iau 0.(4) din cantitate .in a doua zi se iau 0.4 din cantitatea ramasa din prima zi .iar in a 3 zi se iau 0,25 din cantitatea ramasa in a doua zi .cate kg au ramas in cantitate dupa a 3 zi

2
nu stie nimeni va rog e de la tema
e cu fracti si cu transformari

Răspunsuri

2014-01-19T18:28:39+02:00
2014-01-19T18:41:02+02:00
0,(4)=4/9  si 0,25= 25/100. deci dupa prima zi raman 4500-4/9=(4500*9-4)/9=40496/9=4499,5. Dupa a doua zi raman 4499,5-4/10=4499.1. Dupa a treia zi raman 4499.1-25/100=4498,85. sper ca e bine

nu e bine rezultatul este 1125 kg
asa am facut si eu dar nu e bine
În prima zi 4/9 din 4500 = 4x4500 :9 = 2000kg. rămân 4500 - 2000 = 2500kg, adoua zi seiau 4/10 din 2500 = 4x2500 : 10 = 1000 kg. rămân 2500 - 1000 = 1500kg,
a treia zi se ia 25/100 din1500 = 25 x 1500 :100 = 25x15 =375kg, rămân : 1500 - 375 =1125kg REZOLVAT
mersi mult esti o dulce cred ca ai numai 10 la scoala