TEMA la civica:

documentativa si prezentati istoria unei interprinderi. Mentionand anul infiintarii numele proprietarului ce fel de schimbari au intervenit in cea ce priveste formele de proprietate si cand s-au produs ele care este situatia actuala.

ma puteti ajuta?

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-25T10:48:46+03:00
Ai putea spune despre compania de filme Lucas art caci are o istorie interesanta,sau despre compania coca cola
Ma puteti ajuta voi cu un scurt rezumat?
Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, Georgia, de către John Stith Pemberton, inițial ca un cocawine numit Pemberton's French Wine Coca în 1885. El se poate să fi fost inspirat de succesul formidabil al cocawine-ului creat de europeanul Angelo Mariani, Vin Mariani.

Primele vânzări au fost la Jacob's Farmacy din Atlanta, Georgia, pe 8 mai, 1886. A fost vândută inițial ca un medicament brevetat pentru cinci cenți. Pemberton a susținut că băutura Coca-Cola a vind
În 1888 au existat pe piață trei versiuni de Coca-Cola vândute separat de trei firme. Astfel, Griggs Candler a preluat compania lui Pemberton în 1887 și a încorporat-o în 1888 în Coca Cola company. În același an, din cauza dependenței de morfină, Pemberton își vinde drepturile a doua oară altor patru afaceriști: J.C. Mayfield, A.O. Murphey, C.O. Mullahy și E.H. Bloodworth. În același timp, fiul alcoolic al lui Pemberton, Charley Pemberton a început să vândă propria versiune a produsului.