Răspunsuri

2014-04-24T22:02:16+03:00
Vacanta de primavara a sosit . Ana si Mihai asteapta cu nerabdare sarbatoarea cea mai importanta a crestinilor : Ziua de Pasti , Sfanta Inviere a Domnului .        Cand erau mici , bunica le spunea ca in aceasta zi oamenii trebuie sa-si innoiasca sufletul . Copiii nu prea intelegeau ce inseamna acest lucru , dar bunica se straduia sa le explice ca aceasta sarbatoare trebuie sa-i faca mai buni , mai milosi , mai ascultatori .         De Pasti , parintii se ingrijesc sa le innoiasca tinuta , cumparand hainute frumoase pentru ziua cand vor ciocnii oua rosii cu prietenii .       Parintii si copiii se intorc acasa dupa slujba Invierii cu lumanarile aprinse . Mama impodobeste masa cu flori , oua rosii si cozonac.      Parintii spun cu bucurie " Hristos a inviat ! ", iar glasurile vesele ale copiilor raspund in cor : " Adevarat a inviat ! ".
2 4 2
2014-04-24T22:06:03+03:00
Pastele este o sarbatoare Sfanta cu data schimbatoare .Mai exact este invierea Domnului.De Pasti se vopsesc ouale in diferite culori dar in principal rosii...Se ciocnesc ouale se face drobul ,pasca ,cozonacul!
In ajunul Pastelui oamneii credinciosi se duc la biserica sa ia lumina Sfanta ,si vine iubitul iepuras la copii cuminti!
De dimineata se ciocnesc ouale colorate cat mai viu,se mananca drob si pasca dar si nelipsitul cozonac!
2 3 2