Un calator parcurge o distanta in patru zile astfel :in prima zi parcurge o treime din drum ; a doua zi parcurge 60 km ; a treia zi parcurge un sfert din rest iar pentru a patra zi i-au mai ramas 105 km. Aflati distanta parcursa in cele patru zile .

2

Răspunsuri

2014-04-24T21:01:19+03:00
Izi: x/3
x-x/3=2x/3
II zi:(2x-180)/3
III zi:1/4(2x-180)/3=(2x-180)/12
(2x-180)/3-(2x-180)/12=(8x-720-2x+180)/12=(6x-540)/12
IV zi: (6x-540)/12=105
6x-540=105·12
6x=1260+540
x=1800/6
x=300 km
I zi:300/3=100 km
II zi:60 km
III zi:300-100-60=140·1/4=35km
IV zi:140-35=105 km
2014-04-24T21:06:34+03:00
Cati km a aparcurs calatorul a treia zi?
3x/4=105 km

3x=105x4
3x=420
x=420/3
x=140
140x1/4=35 km
daca in prima zi parcurge1/3 din drum atunci restul distantei reprezinta 2/3 din drum
60km+35km+105 km=200km
ce distanta parcurge in cele patru zile?

2x/3=200
2x=200x3
2x=600
x=600/2
x=300km

x=300